Reklamı Kapat

Kazak Mantısı Tarifi

Kazak mantısı nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız sizler için tarifini hazırladık. Kazakistan’ın geleneksel yemeği Kazak mantısı, Kayseri mant

Büyütmek için resme tıklayın

Kazak mantısı nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız sizler için tarifini hazırladık.Kazakistan’ın geleneksel yemeği Kazak mantısı, Kayseri mantısından daha bol malzemeli olmasıyla dikkat çekiyor. Kazakistan’a gidip yemeden dönülmemesi gereken bu lezzeti evinizde de kolayca yapabilirsiniz.Kazak Mantısı İçin Gerekli Malzemeler:İç Harcı;

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 adet soğan

1 adet havuç

500 gr kıyma

1 adet orta boy patates

Tuz

Karabiber

Pul biber

Kimyon

Hamuru;

3 su bardağı su

Tuz

Aldığı kadar un

Yapılışı:

Mantı iç harcını hazırlamak için soğan, havuç ve patatesi incecik kıyıp bir kaba alın. Üzerine kıymayı, zeytinyağını ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Ardından hava almayacak şekilde üzerini kapatıp buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Hamurunu hazırlamak için başka bir kaba 3 bardak suyu ve tuzu ekleyip alabildiği kadar unla birlikte kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. 3 parçaya böldüğünüz hamuru oklava yardımıyla incecik açın. Ardından yufkayı kare olacak şekilde dilimleyin. Her kare parçaya bir çay kaşığı kadar iç malzemesinden koyup şekil verin.

Buhar tenceresine su koyup kaynayınca mantıları üzerine dizin. 45 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Buhar tencereniz yoksa normal bir tencerenin yarısına kadar su koyup, tencere boyutunda bir kevgire dizdiğiniz mantıları pişirebilirsiniz. Afiyet olsun…

07 Aralık 2018 - Yemek


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Türkiyem TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Türkiyem TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Ankara Markaları

Türkiyem TV, Ankara ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

0 (312) 220 00 44
Reklam bilgi


Anket Önümüzdeki süreçte herhangi bir erken seçim olacağını düşünüyor musunuz?