Türkler kırmızı et yiyemiyor! ilk çeyrekte yüzde 16.5 azalma

Türkiye'de toplam kırmızı et üretimi, yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 16.5 azalarak 211 bin 435 ton olarak tahmin edildi.

Büyütmek için resme tıklayın

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre 2019 yılı ilk çeyreğinde kırmızı et üretimi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 18.6, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 16.5 azaldı.

Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 174 bin 52 ton oldu.

TÜİK verilerine göre ilk çeyrekte sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 20.2, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 13.7 azaldı.

Koyun eti üretimi de bir önceki çeyreğe göre yüzde 0.2 artarken, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 33.7 azaldı. (Grafik)

8651479-1557473219.jpg?

Ekli Dosyalar

10 Mayıs 2019 İstanbul- Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Türkiyem TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Türkiyem TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz


Şehir Markaları

1 yıllık yayın süresi ve makul bütçesi ile markanızı parlatın.

0 (312) 220 00 44
Reklam bilgi

Anket Önümüzdeki süreçte herhangi bir erken seçim olacağını düşünüyor musunuz?